Használj kevesebb energiát!

2

Egy hétig takarékoskodok a vízzel!


Viszlát folyóvíznél mosogatás, fogmosás, arcmosás és társai! Kezdőlépésként a héten próbáld ki, hogy előre bemosogatószerezed és ledörzsölöd az ételmaradékokat az evőeszközökről, majd csak ezután mosod tisztára őket egy gyenge vízsugárral. E mellett a héten válaszd minden esetben a rövid zuhanyt a habfürdőzés helyett. Mivel a zuhany alatt csak úgy peregnek a percek, vidd a fürdőbe a telefonodat, rakd egy száraz helyre, indítsd el a kedvenc számodat és határozd el, hogy ha vége a zenének, akkor a zuhanyzást is abba fogod hagyni. Samponozáskor, tusfürdő vagy testradír használatakor is fölösleges a vízsugár.

Egy hétig kevesebb áramot használok!


Az alapszabály: ha nem használod, húzd ki! Na jó, a hűtő azért áramba dugva maradhat egész héten, azonban a telefontöltő, éjjelilámpa és egyéb konyhai, fürdőszobai kütyü nem kell, hogy áramba dugva maradjon akkor, ha nem is használod őket. Ugyanez igaz a világításra is: ha kimész a szobából, mindig kapcsold le a villanyt. Először macerának tűnhet, de hamarosan már zsigerből le fogod kapcsolni a villanyt. Sőt, akár megpróbálkozhatsz egy árammentés estével is a héten. A Föld órája mintájára vacsorázzatok gyertyafénynél, majd az esti sorozatozás helyett válassz árammentes kikapcsolódási formát!

Egy hétig zöldítek a közlekedésemen!


Ha autóval közlekedsz, a héten válts tömegközlekedésre, ha tömegközlekedsz, akkor porold le a bringádat, ha biciklizel, akkor pedig légy büszke magadra és buzdíts másokat is arra, hogy kövessék a példádat. Ha a munkád miatt megoldhatatlan, hogy hétköznap ne ülj autóba, akkor gondolkozz el azon, hogy van-e esetleg lehetőséged arra, hogy mások autójába csatlakozz be a sajátod helyett vagy te fuvarozz olyanokat, akik egyedül szoktak autóba ülni, hétvégén pedig ne autós kirándulásra menj, hanem sétálj, biciklizz, rollerezz vagy görkorizz!

NYEREMÉNY: A kihívást teljesítők között kisorsolunk 20 db NIVEA NATURALLY GOOD ARCÁPOLÁSI TERMÉKCSOMAGOT, VÁSZONTÁSKÁT ÉS BAMBUSZ POHARAT.


722

Résztvevők

1258

Teljesített kihívás

590379

Elkerült műanyag szemét