Legyél műanyagmentes!

1

Válassz ki legalább egy műanyagmentes kihívást az alábbiak közül, hogy tiéd lehessen az ökonyereményeink egyike.

Ne feledd, nem kisebb a tét, mint a Bolygónk védelme!


Egy hétig nem használok műanyagzacskót!


Milyen kényelmes letépni a műanyagzacskót a péksütemények mellől és kettessével megtölteni őket! De semmivel sem nehezebb vászonszatyrokkal vagy már meglévő műanyagzacskókal vásárolni. Készítsd ki őket a lakás jól látható pontjára, hogy ne felejtsd otthon, ha vásárlásra kerülne a sor. Sőt, a biztonság kedvéért hajtogass egyet a táskádba is. Azonban ne csábulj el rögtön a divatos zero waste termékeket áruló boltokban: ha kifogytál a használt műanyagszatyrokból és otthoni szütyőkbők, csak akkor vásárolj vagy készíts ruhaanyagból tárolókat – például remek alapanyag lehet ehhez a maradék függöny is.

Egy hétig nem vásárolok PET-palackot!


Magyarországon abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kiemelkedően jó a csapvíz minősége, vétek lenne tehát boltból venni azt, ami fillérekért folyik a csapból is. Ha beszerzel egy-két nagyobb fém- vagy üvegkulacsot vagy leporolod a kamrában álló szörpösüveget, máris megvan a PET-palack helyettesítő alternatívád. Ízesítsd a csapvizet friss gyümölcsökkel, fűszernövényekkel, készíts adalékmentes teát vagy kérd el a szüleink/nagyszüleink szódás üvegét a bubis frissítőkhöz.

Egy hétig nem használok szívószálat!


Az egyszerhasználatos műanyagok talán a legbosszantóbbak: szórakozóhelyeken, kávézókban hihetetlen mennyiség fogy belőlük nap mint nap, pedig a funkciójukat jó, ha egy negyed óráig hivatottak betölteni. Ráadásul egy-két darab kéretlenül is érkezik az italunkba, bármit is rendeljünk. Ezért jelezd mindig jó előre, hogy nem szeretnél szívószálat az italodba! Ha pedig jeges italt iszol, amit nehéz szívószálmentesen elfogyasztani vagy kisgyerekkel ülnél be valahova, akkor vidd magaddal a sokszorhasználatos fémszívószáladat. Ha nincs ilyened, akár a makarónitészta is megteszi!

NYEREMÉNY: A kihívást teljesítők között kisorsolunk 20 db GROOVE TRAILS ERDEI ÉLMÉNYTÚRÁT PÁROS NEVEZÉSI JEGGYEL, ÉREMMEL.


722

Résztvevők

1258

Teljesített kihívás

590379

Elkerült műanyag szemét