Tudj meg mindent a kihívásról
Megfogant benned a zöld életmódváltás gondolata, de a kivitelezés mindidáig váratott magára? Elkezdted a magad módján, de megnéznéd, hogyan csinálják mások, hogy zöldebb legyél? Netán belefáradtál az ökotudatosságba? Megadjuk az új lendületet! Mi ez az egész? 2020. október 1. és 31. között a Marie Claire új Öko lapszámához kapcsolódva fut a Marie Claire Go Green kihívás, mely arra buzdít Téged, Marie Claire olvasót, hogy négy hét alatt négyféle területen vigyél ökotudatos változást az életedbe. Mikor csatlakozhatok? Október 5-től minden héten új kihíváshoz csatlakozhatsz, majd a hét végén önbevallással értékelheted az eredményedet és izgulhatsz, hogy vajon nálad fog-e landolni a környezettudatos ajándékaink egyike. Ha valamelyik kihívás nem sikerült, ne csüggedj, hiszen a hónap tapasztalatait kamatoztathatod a későbbiekben is – nem kisebb a tét, mint a Bolygónk védelme! Hol tájékozódhatok? A teljesítésre váró kihívásokról (Műanyagmentesség, Energiatakarékosság, Tudatos vásárlás, Zöld háztartás) részletes leírást és a kivitelezést segítő praktikus tippeket is olvashatsz ezen az oldalon, illetve a kihívás felületéről a marieclaire.hu-ra átkattintva további kapcsolódó ökotartalmat találhatsz, mely segítenek a zöldítésben.

Ne felejts el követni minket az Instagramon és a Facebookon extra zöld tippekért, illetve lépj be a Go Green Marie Claire zárt Facebook-csoportba, ahol többezredmagaddal beszélgethetsz, vitázhatsz, kérdezhetsz a környezettudatosságról! A kihíváshoz hazai sztárok, influencerek, a marieclaire.hu mikroinfluencerei és bloggerei is kapcsolódnak, hogy vezessék a kezünket a zöld úton, még az is lehet, hogy Steiner Kristóffal fogsz beszélgetni a a veganizmusról vagy Juhász Annával a zöld témákat feldolgozó költőkről és írókról…

És ha mindez nem lenne elég: kísérd figyelemmel az Instagramon lévő Öko-élő adásainkat, ahol szakértőkkel beszélgetünk a zöld életmód egy-egy szeletéről. Mit nyerhetek? Elsősorban a Föld egészségét, ami felbecsülhetetlen és összemérhetetlen a tárgyi nyereményeinkkel. De azért utóbbiból sincs hiány: az első héten erdei élménytúrát, a második héten növényi alapú Nivea-termékeket, a harmadik héten Nespresso kapszulából préselt elegáns tollat, a negyedik héten pedig Oázis kertészet-utalványt nyerhetsz. A részletekért kattints ide!

722

Résztvevők

1258

Teljesített kihívás

590379

Elkerült műanyag szemét